ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ


Λογότυπα_Δομών_Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ
ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ & ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση εικαστικών Κορίνθιων καλλιτεχνών στο κτίριο τον μόνιμων κοινωνικών Δομών για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας, από τη Δομή της Τράπεζας Χρόνου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Δήμου Κορινθίων. Η μαζική επισκεψιμότητα των ωφελούμενων οικογενειών του προγράμματος και των υπολοίπων συμπολιτών μας, έδειξε ακόμα μια φορά τη σημασία που αποδίδεται στον πολιτισμό και την αναγκαιότητα της διεξαγωγής αντίστοιχων εκδηλώσεων.

ΕΚΘΕΣΗ 1
Η έκθεση περιελάμβανε έργα του ζωγράφου κ. Μιχαήλ Βογιατζή επηρεασμένα από την τεχνική του ιταλικού νεομανιερισμού και τα εκφραστικά γλυπτά της κυρίας Αικατερίνης Χαρίτου.

Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο των Δομών από τους παραπάνω καλλιτέχνες, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια ακουαρέλας και ομάδες πηλού για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες (ωφελούμενοι και λοιποί) θα προσφέρουν αντίστοιχα τις βοηθητικές τους υπηρεσίες στους καλλιτέχνες αφιλοκερδώς. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο 2741087861 ή στη Γραμματεία των Δομών στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62).

«Με το νέο κύκλο αξιοποίησης του πολυχώρου των Δομών θα δώσουμε σταδιακά την ευκαιρία σε όλους τους Κορίνθιους καλλιτέχνες που ασχολούνται με κάθε μορφή τέχνης, όπως ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία, γλυπτική, εικαστικό κόσμημα και με την κατασκευή αντικειμένων, να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τα έργα τους, ενώ οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, θαυμάζοντας τις μοναδικές δημιουργίες, υπογράμμισαν σε μήνυμα τους ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παρτσινέβελος Κώστας, ο Δ/ντης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άσσου – Λεχαίου κ. Σωτήρχος Δημήτρης, η Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες» κα Κουβακλή – Νάνου Ευδοξία και η Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου κα Αντωνία Τζαναβάρα. Το παρόν έδωσαν επίσης οι μαθητές και οι καθηγητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Άσσου – Λεχαίου.

*Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152745360993848.1073741882.191964313847&type=1

Την Έκθεση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

10968550_10206131003296981_6440216031171841837_n

Comments are closed