ΤΟ 3ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

1610890_10152720659003848_4140863508415752779_n

4_Δήμοι - Τράπεζα_Χρόνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες υπέροχες μελωδικές φωνές πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, πριν από λίγες ημέρες, στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το οποίο και ήταν αφιερωμένο στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου και ιδιαίτερα για την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της τράπεζας χρόνου καθώς και προβολή του έργου της τράπεζας χρόνου και την προσέλκυση πολιτών για την συμμετοχή τους σε αυτήν.

Εκατοντάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη αυτή σύμπραξη 4 ιστορικών Ελληνικών Χορωδιών. Συγκεκριμένα, στο Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχε η Χορωδία «Μουσική Γωνιά Μοσχάτου Ταύρου» με Μαέστρο την κ. Ειρήνη Κοντοσώρου η οποία και παρουσίασε ένα αφιέρωμα με αγαπημένα Τραγούδια του αξέχαστου Δημιουργού Σταύρου Κουγιουμτζή ενώ ακολούθησε η Χορωδία Γυναικών Ψαχνών «Η ΕΚΦΡΑΣΗ» με Μαέστρο την κ. Αγγελική Χονδρού, με την παρουσίαση των χιλιοτραγουδημένων επιτυχιών του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη. Έπειτα ακολούθησε ο Φιλόμουσος Οργανισμός Καρυστίας με Μαέστρο την κ. Άννα Καραβά και ένα εκπληκτικό αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες Δημιουργούς Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Το Μουσικό μέρος έκλεισε με την πολυμελή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Νίκαιας με Μαέστρο τον κ. Μιχάλη Λαδόπουλο, ο οποίος και είχε αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του 3ου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε σε μήνυμά του το οποίο και μετέφερε ο Διευθυντής Μουσικής και Λόγου του Ομίλου κ. Κώστας βενετσάνος «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη και τους Μαέστρους όλων των Χορωδιών καθώς και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του 3ου Χορωδιακού Φεστιβάλ κ. Μιχάλη Λαδόπουλο, για την ιδιαίτερα τιμητική τους συμμετοχή στο Φεστιβάλ. Το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλός μας στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων σε συνεργασία με τους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Iωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος καθώς και με τον Δήμο Κορινθίων. Η Αλληλεγγύη όπως και ο Πολιτισμός έρχονται να συμπράξουν για ακόμα μία φορά, καθώς πρόκειται για αγαθά που οφείλουμε να διατηρούμε και να προωθούμε ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ενίσχυση μίας τέτοιας προσπάθειας που στόχο έχει να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Σειρά είχε η επίδοση των ειδικών τιμητικών πλακετών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων προς τις Χορωδίες και τους μαέστρους αυτών από τους εκλεκτούς παρευρισκομένους καθώς και η απονομή του Χρυσού Μεταλλίου του Ομίλου προς τον κ. Λαδόπουλο για την πολυετή προσφορά του στον Πολιτισμό από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας της Παλαιστίνης κ. Muhanand Jarrar.

Στην εκδήλωση παρευρεθησαν μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Πειραιώς κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Αντώνιος Κολιόπουλος, εκπρόσωποι του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, εκπρόσωποι και μέλη της Ένωσης Μικρασιατών, ο Διευθυντής Μουσικής και Λόγου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστας Βενετσάνος, η Διευθύντρια Ισότητας του Ομίλου κ. Αγγελική Πιτσόλη, ο Διευθυντής Γαστρονομίας και Επισιτισμού των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης καθώς και μέλη του Ομίλου.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προνόμια και τη σημασία της Ανταλλαγής Υπηρεσιών μέσω της Τράπεζας Χρόνου, από τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών. Έπειτα πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δεκάδες εγγραφές στην Τράπεζα Χρόνου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας αλλά και Κορινθίων για συμμετέχοντες από την Κόρινθο και τις γύρω περιοχές.

Το Γενικό Συντονισμό και την Παρουσίαση του Φεστιβάλ είχε αναλάβει η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Νία Κομπορόζου.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

*Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο ακόλουθο link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152720617333848.1073741881.191964313847&type=3

10968550_10206131003296981_6440216031171841837_n

Comments are closed