ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ
ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3/2015 ΩΡΑ 18:00
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά : 17:00 – 21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΚΟΥΑΡΕΛΑΣ & ΟΜΑΔΕΣ ΠΗΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥΈκθεση_Κόρινθος_3-2015

Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κ.Κ.Π. Κοινωνικές Δομές για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62).
Οι Δομές απευθύνονται σε άστεγους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας και περιλαμβάνουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, την Τράπεζα Χρόνου, το Κοινωνικό Υπνωτήριο και το Γραφείο Διαμεσολάβησης. Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Ομίλου, των εργαζομένων και με τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και εθελοντών, λειτουργούν επιπλέον το Κοινωνικό Εστιατόριο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και η Τράπεζα Ιματισμού.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στον πολιτισμό, καθώς η τροφή της ψυχής μπορεί να ωθήσει τους συμπολίτες μας να βρουν τον δρόμο της επανένταξης με αξιώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Για το σκοπό αυτό, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής διοργανώνονται στους χώρους των Δομών με μηδενικό κόστος εορταστικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές γιορτές με παιχνίδια και δώρα.
Την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος αξιοποίησης του πολυχώρου των Δομών ως εκθεσιακό κέντρο στα πλαίσια της λειτουργίας της Δομής της Τράπεζας Χρόνου, για την προβολή των δημιουργιών των Κορίνθιων Καλλιτεχνών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα του ζωγράφου κ. Μιχαήλ Βογιατζή, της γλύπτριας κυρίας Αικατερίνης Χαρίτου και κατασκευές του κ. Σταύρου Δερδελάκου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11/3/2015 και ώρα 18:00, ενώ θα συνεχισθεί μέχρι την Παρασκευή 13/3/2015.
Στα πλαίσια της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου, θα πραγματοποιηθούν εν καιρώ στο χώρο των Δομών από τους παραπάνω καλλιτέχνες, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια ακουαρέλας και ομάδες πηλού για μικρούς και μεγάλους. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο 2741087861 και στη Γραμματεία των Δομών στο Περιγιάλι Κορινθίας (Κροκιδά 62).
«Με το νέο κύκλο αξιοποίησης του πολυχώρου των Δομών θα δώσουμε σταδιακά την ευκαιρία σε όλους τους Κορίνθιους καλλιτέχνες που ασχολούνται με κάθε μορφή τέχνης, όπως ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία, γλυπτική, εικαστικό κόσμημα και με την κατασκευή αντικειμένων, να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τα έργα τους, ενώ οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και θα θαυμάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους, υπογράμμισαν σε κοινή τους δήλωση ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Την Έκθεση στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Βιογραφικό Σημείωμα Μιχαήλ Βογιατζή:
Γεννημένος στην Κόρινθο, μεγάλωσε και ζει στο Λέχαιο Κορινθίας. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική. Το 1995 ξεκινάει μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας στην «Κροκίδειο» Αίθουσα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου, όμως γρήγορα στρέφεται στην κλασική ζωγραφική, όπου μερικά χρόνια αργότερα και με δασκάλα την αείμνηστη Κορίνθια ζωγράφο Ευφροσύνη Χαστούπη, διδάσκεται την τεχνική των επάλληλων χρωματικών στρωμάτων (vellatura) και τη πλαστικότητα του νέο-μανιερισμού.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ιστορίας Τέχνης και Μουσειολογίας (Κ.Ε.Ε.Ν. Κορινθίας) στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, καθώς και καλλιτεχνικής φωτογραφίας στη Ν.Ε.Λ.Ε Κορίνθου με δάσκαλο τον Δ. Σατόγλου.
Τα θέματα του, τα περισσότερα μεγάλων διαστάσεων λάδια σε μουσαμά, είναι εμπνευσμένα κυρίως από το σύγχρονο τρόπο ζωής των νέων ανθρώπων.

Ομαδικές Εκθέσεις:
• Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006
• Σικυώνια 2001
• Σωματείο Λόγου & Τέχνης Αλκυονίδες (Αίθουσα Τέχνης Beau Rivage – Λουτράκι) 2007, 2008
• Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), σε συνεργασία με τη γκαλερί Angelo 2008
• Σικυώνια (αποθήκες ΑΣΟ Δήμου Σικυωνίων) 2009
• Δημοτική Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου, σε συνεργασία με τη γκαλερί Angelo 2009
• Γκαλερί Angelo (Ναυάρχου Αποστόλη 22, Ψυρρή) 2010
• Γκαλερί Evris Vo (Κόρινθος) 2010

Comments are closed